Stand op Genimusiment

Als vereniging doen we inmiddels het nodige aan aquisitie en naamsbekendheid.genimusiment

Drie producten van twee mensen uit één familie.

Er is in oktober in het stadje Genemuiden (OV) een jaarlijks event, Genemusiment genaamd.

Dit jaar had men als speciaal thema "Techniek uit eigen stad". Op dit  event was onder andere Nuna 7, de bekende winnende solar wagon uit 2014, en de Solar boot, beide van de Technische universiteit Delft, en een Braendli BX2, de PH-VWC.

Een van de Coureurs en bouwers van Nuna 7 en van de boot, Adri Aarnoudse , ook inwoner van Genemuiden en een neef van Jan van Wendel die de eigenaar is van de Breandli, stonden daarom gezamenlijk naast elkaar op het havenplein te pronken. 

's Morgens om tien uur opende de burgemeester het event, en vanaf dat tijdstip was het "volle bak" rondom het vliegtuig en solar voertuigen. Want laten we wel wezen het is best uniek zo'n drietal bij elkaar te zien. Er was een overweldigende belangstelling waar veel mensen zich verbaasd hebben over het "gemak" waarmee je in Nederland een vliegtuig kunt bouwen en de lage drempels die we in Nederland hebben. Er was een standje ingericht met wat bouwtekeningen op tafel en allerlei bouwmaterialen waar het vliegtuig van gemaakt is. Voor veel mensen leerzaam, voor de deelnemers boeiend, en aan het eind van de dag moe maar voldaan weer terug naar de habitat van het vliegtuig. Want laten we welzijn, een vliegtuig "gedijt" het beste op een vliegveld.

Afdrukken E-mail