Doen!

Ondanks een valse start qua weer lijkt het nieuwe vliegseizoen nu toch echt begonnen! En natuurlijk maakt slecht weer voor ons bouwers niets uit, want dan gaan we lekker knutselen, toch? En verder gebeurt er ook genoeg in de wereld van de kleine luchtvaart waar we ons druk over kunnen maken...

Twee weken geleden was ik op een goed bezochte overleg-dag voor bestuursleden van vliegclubs, georganiseerd door AOPA. Er passeerden een aantal interessante onderwerpen de revue, zoals de (stijgende-) kosten van vliegen, de (stijgende-) leeftijd van vliegers, de (onzekere-) toekomst van de GA-velden, de (absurde-) prijzen van brevetten en de (onhandige-) controles op velden en fly-ins door de luchtvaartpolitie.

Allemaal issues waar wij met z'n allen als kleine luchtvaart iets mee, of tegen, moeten doen en waarin we moeten samenwerken met andere clubs. Hoewel dat laatste steeds beter gaat is er ook nog steeds een flinke 'verzuiling' in de Nederlandse kleine luchtvaart en vindt men ons zelfbouwers vaak nog bijzondere vogels. Aan ons en jullie dus de schone taak om de amateurvliegtuigbouw meer in de bekendheid te brengen en om misverstanden uit de wereld te helpen.

Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een presentatie over je project te geven bij je lokale vliegclub of modelvliegclub. Als je hier materiaal voor nodig hebt, bijvoorbeeld plaatjes of een Powerpoint, laat het even weten, dan helpen we je. Ook zijn de Nederlandse luchtvaartbladen erg geinteresseerd in onze avonturen dus wil je je verhaal kwijt, laat het even weten, dan brengen we je in contact. We hebben sowieso behoefte aan meer beeldmateriaal voor promotie in de media, vooral goede bouwfoto's. Natuurlijk hebben jullie die, dus stuur ze alsjeblieft op, per mail of per wetransfer.com: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Eén van onze speerpunten is om meer inhoudelijke- en technische kennis te gaan delen op verenigingsdagen. Afgelopen zaterdag ging het bijvoorbeeld over onderhoud en radio's. Heb je zelf ook een onderwerp waarover je je ervaringen wilt delen dan ben je van harte welkom om dit op een volgende verenigingsdag te doen.

Er zijn dit jaar sowieso een boel activiteiten waar we onze neus zullen laten zien dus kom daar naar toe, vliegend of over de weg, Zie hier onder voor een lijstje dat je alvast in je agenda kunt zetten. Ik hoop jullie daar te gaan zien!

Happy building, happy landings, René

21-22 Mei  NVAV fly-in EHOW
28 Mei       Verenigingsdag buitenlandvlucht briefing                          
10-11 Juni  Luchtmachtdagen EHLW
11-12 Juni  Classic Cars & Aeroplanes EHSE
24-26 Juni  Buitenlandvlucht Marville
2 Juli   AOPA fly-in EHMZ
20-21 Augustus   NVAV fly-in EHSE

Afdrukken E-mail