Overslaan en naar de inhoud gaan

NEDERLANDSE VERENIGING VAN AMATEUR VLIEGTUIGBOUWERS

Bouwverhalen gezocht!

book

Voor het 50 jarig jubileum van de NVAV dit jaar werk ik aan een publicatie over de amateurvliegtuigbouw in Nederland en in het bijzonder de geschiedenis van de NVAV. Deze publicatie is bedoeld om niet alleen de leden van de NVAV, maar ook het algemene publiek en de overheid een inkijk te geven in de wondere wereld van de vliegtuig-zelfbouwer. Want wij weten zelf wel hoe leuk het is om een eigen vliegtuig te bouwen, maar geloof het of niet, er zijn mensen hebben die nog nooit hebben gehoord van deze fascinerende hobby. Daar wil ik wat aan doen.

In de publicatie komt ook een collage van projecten van NVAV leden. In woord en beeld wil ik het doorzettingsvermogen en de vakbekwaamheid, die de bouwers getoond hebben, laten zien.
De publicatie, mogelijk in de vorm van een eenmalig tijdschrift, wil ik dus verrijken met de verhalen achter de projecten.

Het is bekend dat verslaggevers van kranten, tijdschriften en TV altijd op zoek zijn naar smeuïge verhalen van amateurvliegtuigbouwers. Ik heb zelf vele malen mijn belevenissen over de verschillende vliegtuigen-in-aanbouw zien noteren en wat later in de pers terug gezien.

Jij zult als bouwer die ervaring ook vast wel hebben. Daarom vraag ik je, indien mogelijk, ‘jouw’ tijdschriftartikel eens te scannen en die per email naar mij te sturen. Ik zou een selectie kunnen maken en deze kunnen opnemen in het jubileumblad. Na verkregen toestemming van de uitgever natuurlijk. Ook sta ik open voor jouw eigen foto’s van de bouw en het vliegen en jouw persoonlijke ervaringen. Heb je foto’s met jouw NVAV adviseur erbij? Stuur ze op!

Graag opsturen naar: dick@funcke.com

Alvast bedankt,
Dick Funcke