Overslaan en naar de inhoud gaan

NEDERLANDSE VERENIGING VAN AMATEUR VLIEGTUIGBOUWERS

Restauratie en replica

Ons lid, Dick Funcke wordt Adviseur Restauratie en Replicabouw

In het verleden was het restaureren van historische vliegtuigen een prominent item binnen de NVAV. 

Een bijzonder interessant onderwerp omdat er erg veel te leren valt van alle technieken die in de afgelopen eeuw zijn toegepast en natuurlijk gewoon omdat het fantastisch is om machines met een rijke historie weer tot leven te wekken.

De afgelopen jaren is dat een beetje in het slop geraakt en we willen dat, op initiatief van Dick Funcke en Marc van Hulzen, nieuw leven inblazen. We hebben Dick gevraagd om zijn schat aan ervaring ter beschikking te stellen en te gaan fungeren als Adviseur Restauratie en Replicabouw.

Iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp of die met sluimerende plannen rondloopt om zo'n project op te starten is dus van harte welkom om met hem contact op te nemen.

Dick is bezig om zijn kennis en ervaring onder te brengen in een standaardwerk over vliegtuigrestauratie dat hopelijk ooit zal uitkomen.... Voor wie niet kan wachten is HIER een voorproefje: het verhaal over de restauratie van zijn Aeronca Champ PH-FUN die vorig jaar voor het eerst sinds lange tijd weer het luchtruim koos.